Mijn verhaal

Als klein kind al zag ik het nut niet van mijzelf uiten in lange zinnen. Kort en krachtig was toen al mijn idee. Zoals mijn uitspraak: ‘Mi lief pa niet boos’, als ik kattenkwaad uithaalde en op mijn vingers werd getikt door mijn vader. Een aantal jaar later begon ik met het schrijven van kleine, korte verhaaltjes. Dat schrijven al vroeg in mijn genen zat, bleek ook uit de vele penvriendinnen die ik er destijds op na hield; een vorm van communicatie om sociale contacten te onderhouden in een tijd waarin de digitale snelweg nog niet toegankelijk was voor de normale weggebruiker. Een tijd zonder personal computer en zonder mobiele telefoons, laat staan: social media. Een tijd van groene telefooncellen, een typemachine en Tipp-Ex .

Toen de tijd aanbrak om te studeren stond ik voor een moeilijke keuze: een opleiding in de journalistiek of iets met muziek. Ik koos ervoor om mijn muzikale passie na te jagen en volgde de studie ‘ Cultuur en Beleid’. Ik studeerde af met een marketingplan gericht op het bereiken van allochtone doelgroepen als potentieel publiek voor poppodia.

Direct na mijn studie startte ik mijn loopbaan in Amsterdam, bij een organisatie die zich inzette voor kunstenaars en creatieve ondernemers. We groeiden van een kleine organisatie van 28 medewerkers uit naar een middelgrote onderneming van 85. Bijna 10 jaar later nam ik als projectmedewerker Communicatie & Informatie afscheid van mijn werk. Ik verhuisde naar het zonnige zuiden en werkte een half jaar in het onderwijs, op de afdeling marketingcommunicatie. Enkele maanden later maakte ik de overstap naar webredacteur / webstrateeg binnen het onderwijs, waar ik nog steeds parttime werkzaam ben.

Inmiddels kwam de ondernemer in mij naar boven en Kooger Communicatie werd geboren. Oktober 2011 startte ik mijn eigen onderneming als tekstschrijver en webredacteur.